КултураНаукаОбразование

Кака Ани от читалище „Съгласие 1869“ с приз „Млад библиотекар на годината“

Ана Александрова, станала популярна сред децата като кака Ани, спечели приза „Млад библиотекар на годината“ на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА). За това информират с гордост от читалище „Съгласие 1869“, в което Ана Александрова е библиотекар. Наградата й беше връчена официално на церемония в Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ – Бургас, в рамките на XXXІ Национална конференция „Библиотеките – предизвикателства и трансформации в COVID среда“.

Ана Александрова работи всеотдайно с малките читатели, приобщава нови и развива работата с деца на едно различно ниво. По време на локдауна през 2020 г. тя не прекъсна връзката си със своите любими читатели и всяка вечер им четеше приказки по желание онлайн, от страницата на читалището във Фейсбук. Измисляше интересни теми в рубриката „Знаете ли че…“, с които през любимите им таблети и телефони да научават нови полезни неща и да не забравят, че винаги са добре дошли в Библиотеката. И те дойдоха – с усмивки и желание за четене. Станаха част от Летните занимания с кака Ани, които завършиха с кратка драматизация на приказката „Спящата красавица“ – режисирана и поставена отново от нашата библиотекарка, припомнят от „Съгласие 1869“.

Александрова организира Коледен благотворителен базар „Да дадем втори шанс на старите книги“ със сувенири, изработени лично от нея. Със събраните средства бяха закупени нови книги за Детския отдел на читалищната библиотека.

Подобни новини

Back to top button