ЗдравеНПООбщество

„Капачки за бъдеще“ утре в Плевен и още 24 града, събират и кенчета

Плевен е сред 25-те града в България, където ще се проведе поредната, девета кампания „Капачки за бъдеще“. На паркинга на хипермаркет „Кауфланд“ (ул. „Гренадирска” 119) на 16 октомври, събота, от 10.00 до 14.00 часа ще се приемат пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, при спазване на противоепидемичните мерки.

Организаторите са обявили във Фейсбук, че след като са обявили, че за първи път ще събират и алуминиеви кенчета и не знаят какви ще са количествата. Въпреки че досега в кампанните десетки фирми и хора помагат на каузата, като осигуряват транспорт, споделяните в последните дни снимки на чували със събрани кенчета пораждат притеснения дали осигуреният транспорт ще бъде достатъчен, пишат от благотворителната организация. Те ще са благодарни на всеки, който утре може да се включи в извозването на събраните капачки и кенчета с камионче или дори само с бус в един от градовете за кампанията, или да посочи фирма или човек, който може да се отзове.

Преди по-малко от година организаторите обявиха, че започват кампания за закупуване на детска неонатална линейка, днес тя вече е факт и ще бъде дарена веднага след кампанията. Инициативата продължава с целта да бъде осигурена втора детска линейка.

Снимка: Фейсбук

Подобни новини

Back to top button