ИзкуствоКултураОбразование

Спектакъл „Звездното дете“ по Оскар Уайлд представя Университетският театър в НБУ

На 16.10.2021г. от 11.30 часа на сцената на НБУ по оригинален начин ще бъде представена приказката на Оскар Уайлд „Звездното дете“.

Приказката на английския разказвач този път оживява под формата на танцов спектакъл, чийто хореограф е Елена Ангелова. Музиката е на композитора Милен Апостолов. Сценографията и костюмите са дело на Никол Топалова и Микаела Петрова. Наред с имената на Захари Нанков и Елена Ангелова има цяло съзвездие от млади таланти от  Университетския театър на НБУ – Десислава Михайлова, Гергана Господинова, Диана Янкова, Александър Гочев, Габриела Ганчева и гласът на Димитър Спиридонов.

Умелото съчетание на танц, музика и глас се преплитат във въздействащ разказ за човешкото израстване. Отърсването от нарцисизма, арогантността, самолюбието е сложен катарзис в резултат на редица сблъсъци и преживявания, които водят до опознаване на себе си и до откриване на житейската посока. Чистотата на душата е начинът за сближаване с другите и съжителство в хармония, доброта и любов.

Завладяващата музика и танц правят постановката достъпна за всяка възраст, а въздействието е изпълнено със силен емоционален заряд, подсилен от творческия ентусиазъм на младите таланти.

Билети за спектакъла – на касите на EasyPay. Цени от 10 и 5 лв.

Автор: Пламена Благоева

Подобни новини

Back to top button