БизнесСоциалниСтраната

„Ти и Lidl за по-добър живот“ ще финансира граждански проекти в Северозападна България

Спортна и социална интеграция на младите и намаляване на пластмасата са сред темите, които ще получат подкрепа от Лидл България в Северозападна България
Лидл България ще подкрепи 23 проекта на граждански организации от цялата страна в четвъртото издание на инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“. Фондът, който компанията ще дари тази година, възлиза на 170 000 лв., като всеки проект ще получи финансиране до 10 000 лв. и ще бъде реализиран в рамките на 12 месеца през 2022 г.
„На първо място бих искала да благодаря на всички 139 организации, които разпознаха Лидл България като надежден партньор за подкрепа. Най-искрено поздравявам от името на Лидл България и екипите на тези 23 граждански организации, които ще получат финансиране. Пожелавам ви с много желание и отношение да реализирате своите идеи, да дадете своя принос в подобряването на средата и качеството на живот във вашите местни общности и през следващата година да заемете своето място в Картата на въздействието на „Ти и Lidl за по-добър живот“ с отличните резултати, които вярваме, че ще постигнете“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.
Проектът на Народно читалище „Просвета 1899“ в Крушовица, област Враца, „Активни деца, активни младежи“ е един от четирите проекта в Северозападния регион на България, който ще бъде финансиран от програмата. Селото се намира в икономически уязвим регион, в който липсват достатъчно подкрепа и инициативи, насочени към младите. С изграждането на спортна площадка за стрийт фитнес проектът ще даде възможност за провеждане на различни спортни инициативи на открито и активно спортуване на децата и младежите в селището.
Сред получилите финансиране от програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“ тази година е и проектът „Активни млади хора за ограничаване потреблението на пластмаса в Монтана“ на Сдружение „Обществен съвет по образование – Алтернативна Монтана“. Проектът е насочен към промяна нагласите на хората в Монтана към използването на пластмаса и поддържането на чиста околна среда.
Пълен списък с одобрените за финансиране проекти в региона и в цялата страна може да бъде открит на: https://bit.ly/3lAgMGU
Програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“ за четвърта поредна година подкрепя проекти в три тематични направления – образование, околна среда и култура и историческо наследство. Благодарение на тази инициатива за три години от 2017 г. насам Лидл България успя да финансира 73 проекта в 66 населени места в България с фонд, възлизащ на над 545 000 лв., достигайки до близо 260 хиляди човека. „Ти и Lidl за по-добър живот“ се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.
Ще припомним, че проект на издателя на сайта posredniknews.com – Фондация „Съвременна плевенска медия” беше сред одобрените 31 проекта от първото издание на инициативата, през 2017 г. По проект „Историята на Плевен оживява – памет за знатните плевенски родове и красивите стари сгради” бяха създадени 5 оригинални туристически тематични маршрути в централната част на Плевен и стотици ученици от 8 плевенски училища преминаха по тях.

Подобни новини

Back to top button