COVID-19Водещи новиниОбществоПлевен и странатаПроблеми

Обсъжда ли се задължително ваксиниране на държавната администрация

В момента се обсъжда идеята за задължително ваксиниране на държавната администрация. Това се разбра от изказване на здравния зам.-министър Димитър Петров пред БиТиВи. Той обясни, че ще се даде гратисен период между две и четири седмици, за да се постави поне първата доза. Учителите най-вероятно също ще бъдат задължени да се ваксинират. Така около 100 хил. души от администрацията и към 90 хил. учители ще трябва да си поставят ваксина, за да могат да ходят на работа. Искането администрацията да бъде задължена да се имунизира дойде от собственици на заведения.

На брифинг в Министерството на здравеопазването министър Стойчо Кацаров даде да се разбере, че държавните служители няма масово да бъдат карани да се имунизират до 1 месец, както по-рано обяви негов заместник. „По-скоро ще целим администрацията да е ваксинирана или да имат сертификати тези, които са на гишета и т. нар. първа линия“.

На брифинга присъства и проф. Атанас Темелков от Александровска болница, който от първо лице алармира, че ситуацията е много тежка и в болничните заведеня пристигат болни късно, след като преди това неуспешно и дълго са пробвали домашно лечение, без дори да са регистрирани като болни. „Направо са повечето за интубация. Това е страшно“, каза той.

Подобни новини

Back to top button