ОбществоПолиция

„Търговци“ на тютюн от Буковлък продават стоката си от Обнова до Мездра

На 28 октомври 2021 година около 14.30 часа в село Обнова служители на РУ – Левски  извършват проверка на лек автомобил „Форд Галакси“. Установена е самоличността на водача – 26-годишен и пътника – 19-годишен, жители на плевенското село Буковлък.  В багажно отделение на колата е намерен черен полиетиленов чувал,  съдържащ жълто-кафява листна маса, наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн с общо тегло 20 кг. /двадесет килограма/ без акцизен бандерол. Установеното количество е предадено с протокол за доброволно предаване от пътника. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен за престъпление по чл.234 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай. Образувано е досъдебно производство.

Преди броени дни, на 22 октомври 2021 година в 15.20 часа в град Кнежа беше спрян и проверен товарен автомобил „Ситроен Джъмпер“. Установена е самоличността на водача – 35-годишен от плевенското село Буковлък. В багажното отделение на автомобила са намерени 7 бали с жълто-кафява листна маса, с цвят и мирис на тютюн с общо тегло около 200 кг. 

На 30.09.2021 г. пак жител на Буковлък беше хванат в Мездра при специализирана операция  по линия „Противодействие на разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол“ с пликове, съдържащи ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол.

Подобни новини

Back to top button