ОбразованиеСтраната

Забавна игра учи децата на дигитална безопасност и обещава награди

На 30 и 31 октомври ще се проведе очакваното с нетърпение от тийнейджърите есенно издание на играта Digital Scouts. Тазгодишното издание се провежда под надслов “Дигитални скаути: Знаеш, преди да скролваш” и този сезон отново има за цел да помогне на децата и тийнейджърите да научат как успешно да се справят с опасностите, пред които са изправени в онлайн пространството.

Този уикенд всички участници ще се впуснат във вълнуващо приключение в приложението, което е достъпно напълно безплатно в двата онлайн магазина App Store и Google Play, и ще се потопят в света на дигиталната безопасност и скаутските постижения.

Играта е заредена с много нови изненади и търси отговори на 15 въпроса на ден, а всеки от участниците, който успее бързо и точно да премине през всички ситуации, има шанса да попадне в престижната Топ 10 класация, която носи сигурни награди. Всички останали също ще имат възможност да спечелят такива, защото всеки успешно завършил играта участва в томбола за една от 100 страхотни награди, осигурени от Теленор България.

Кампанията е традиционно подкрепена и от популярни инфлуенсъри като Дани и Анди от Анди студио, Дамян Диамандиев от Haha.bg, Ballan и Изабел Овчарова, които мотивират децата и споделят полезни съвети за онлайн безопасност. За първа година към кампанията се присъединяват и още популярни лица като Емил Конрад, геймърът Константин Кънев и други.

Кампанията е част от програмата на Теленор България Safer Internet и има за цел да предаде на младите хора ценни знания и умения в полето на дигиталната и онлайн комуникация. Говорейки на езика на децата, Теленор се стреми да създаде и изгради у тях навици, които да им дадат необходимите знания и умения за справяне с често срещани проблеми като вируси, фишинг атаки и опазване на лични данни.

Повече информация за играта Digital Scouts и правилата за участие вижте на сайта на оператора

Подобни новини

Back to top button