Полиция

Намериха наркотици на два адреса в Плевен и в Кнежа

На 29 октомври 2021 година, около 13 часа, на улица „Васил Левски“ в Плевен е проверен 29-годишен. Той предава доброволно свит пакет от хартия 5 см. на 3 см., която по негови данни съдържа бяло прахообразно вещество пико. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза. Притежателят на наркотика е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство и е сезирана прокуратурата в Плевен. Работа продължава разследващ полицай престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК.
Същия ден, около 16:20 часа, е извършено претърсване и изземване в къща в Плевен и прилежащите ѝ помещения, обитавани от 31-годишен. Открити са четири полиетиленови прозрачни самозатварящи се пликчета, с размери 7 х 6 см, съдържащи бяло прахообразно вещество с общо тегло около 90 грама, както и два броя боеприпаси – калибър 7,62 мм. Предстои назначаване на физико-химическа и балистична експертизи. По случая е образувано досъдебно производство. 31-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК.
На 31 октомври 2021 година в 2:15 часа в Кнежа на улица „Опълченска“ са проверени 23-годишен и 18-годишен. При обиск на 23-годишния в десния джоб на якето му е намерен двойнозалепващ полиетиленов плик с размери 4 х 4 см, съдържащ суха тревиста маса. Мъжът е дал обяснение, че това е наркотично вещество и е собственост на спътника му. 18-годишният е заявил пред полицейските служители, че сухата тревиста маса е негова и е дизайнерски чай за лична употреба. Предава дрогата с протокол за доброволно предаване. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button