Услуги

Приключи основната реконструкция на две важни улици в Индустриалната зона

Завърши основният ремонт на две ключови улици в Индустриалната зона на Плевен, съобщават от общинската администрация. Улица „Вит” – от фирма „Изобор” до кръстовището с ул. „Втора задгарова”, е с дължина 837 м. Изградена е нова пътна конструкция в платното за движение, подменени са всички бордюри и тротоарната настилка, поставени са бетонни бордюри за ограничаване на тревните площи и пешеходните алеи, за кръстовищата са изпълнени подходи с понижаване на регулата с цел осигуряване на достъпна среда, в участъците, където пътното платно и тротоарът са на едно ниво са обособени ивици от тактилни плочки, подменено е и уличното осветление с енергоспестяващи LED осветителни тела. Стойността на обекта е 1 739 016.20 лева с ДДС.

Същите дейности са извършени и при рехабилитацията на ул. „Северна”, която е с дължина 390.05 метра. Цената на ремонта на обекта е 682 726.21 лв. с ДДС. И на двете улици е изпълнена пътна маркировка.
Средствата и за двете улици са осигурени от спестените европейски средства след проведени от Община Плевен процедури по обществени поръчки в рамките на Програмния период 2014-2020 г.

Подобни новини

Back to top button