COVID-19

Учениците в Плевен и в Белене ще учат дистанционно, спират плановия прием в Университетската болница

Заради увеличеният брой COVID заразени oт вторник, 2 ноември 2021 година, в Плевен и в Белене всички ученици преминават от ротационно на изцяло онлайн обучение, съобщи БНР. По същата причина в община Пордим се въвежда ротационният принцип на обучение.
Албена Тотева, началник на Регионалното управление по образование: „Тъй като, при разчет на 14-дневна заболеваемост от РЗИ, за община Плевен границите надхвърлят 750 на 100 000 население, малко повече в община Белене, а за община Пордим – тъй като надхвърлят 500 на 100 хиляди население, се създава организация да продължи обучението на ротационен принцип“.
Също от oт вторник, 2 ноември 2021 година, Университетската болница „Д-р Георги Странски“ спира плановия прием, информира dariknews.bg, цитирайки говорителят на лечебното заведение Момчил Цветков.
Към момента приетите на лечение с кононавирус в болницата са 88, а шестима са в реанимация. Натискът, в резултат на пандемията, е сериозен, но въпреки това болницата продължава да приема всички пациенти, за които лечението не може да се отложи.
За сега болницата разполага с легла за приемане на засегнати от COVID-19. На базата да опита на екипа, натрупан от началото на епидемията, се разкриват новите легла.
От лечебното заведени уверяват, че при необходимост ще бъде командирован още медицински персонал, както бе направено при предходни вълни на пандемията.

Подобни новини

Back to top button