Полиция

Намериха наркотици в двама непълнолетни в Плевен и в 20-годишен от Бъркач

На 3 ноември 2021 година в 15.20 часа на улица в областния град е извършена проверка на 16-годишен плевенчанин. В него са намерени наркотични вещества – марихуана около 2 грама. Предстоят експертизи на иззетото вещество. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен. За престъпление по чл. 354 „а“, ал.3 от НК продължава работа разследващ полицай.
Същия ден в 20:55 часа на изхода на Петърница е спрян мотоциклет „Пежо“, управляван от 20-годишен жител на Бъркач. Проба с техническо средство е показала, че управлява под въздействието на наркотични вещества – тетрахидроканабинол. На водача е издаден талон за медицинско изследване, но той е отказал да даде кръвна проба в ЦСМП- Плевен. Доброволно е предал на проверяващите полиетиленов свитък с неправилна форма, с приблизителни размери 1 х 3 см., съдържащ зелена тревиста маса – канабис. Назначена е физико- химична експертиза. 20-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Образувани са две бързи производства, по които работата продължава.
На 3 ноември 2021 година около 17 часа на булевард „Георги Кочев“ при проверка на 17-годишен в горнището на дрехата му е намерен стъклен буркан. По данни на непълнолетният съдържанието е марихуана с тегло 15 грама. Притежателят на наркотика е задържан за срок до 24 часа По ЗМВР. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. Сезирана е Плевенската прокуратура. Работата продължава разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button