ЗдравеОбразование

Дипломите си получиха възпитаниците на Медицинския колеж и на Факултет „Здравни грижи“

На 4 ноември 2021 година в Телекомуникационния ендоскопски център на Медицинския университет се състоя тържествено дипломиране на възпитаниците на Медицинския колеж в Плевен. Ръководството на Университета бе представено от ректора проф. д-р Добромир Димитров, директора на Медицинския колеж проф. д-р Николай Колев, доц. д-р Евгения Бързашка, бивш директор на Колежа и доц. Теодора Вълова, преподавател и водещ на събитието.
Ректорът проф. д-р Добромир Димитров връчи дипломи за професионален бакалавър на общо 64 дипломанти – с професионална квалификация на медицински и рентгенови лаборанти, помощник-фармацевти и медицински козметици. Броят на отличниците от Випуск 2021 на Медицинския колеж е 14. Отличник на Випуск 2021 е Саша Владимирова Ангелова, специалност „Медицинска козметика“, с общ успех отличен 5.95.
Професор Димитров се обърна към дипломантите на Медицинския колеж с приветствени думи: „Убеден съм, че всеки от нас в сърцето си носи скъп спомен за поне един свой учител, който го е променил, вдъхновил, запалил е у него малката искра на голямата мечта и стремеж към върха. Вярвам, че и сред вашите университетски преподаватели сте срещнали такива примери, които смело можем да наречем днешните будители. Нашите учители и вашите преподаватели са възрожденците на днешното време, които с невидима сила разкриват пред очите ни нови хоризонти, въвеждайки ни в тайнството на знанието и науката. Те ни помагат да вървим по пътя, който сме избрали, превръщайки ни в пълноценни и достойни хора, силни и способни да се изправим пред изпитанията и да посрещнем предизвикателствата на новото време. В духа на днешния празник, ние трябва да благодарим на съвременните будители, сред които са и Вашите преподаватели. В трудните години на кризи – здравна, морална, икономическа и социална – те Ви водеха по пътя на светлината, истината, знанието и науката, затова заслужават едно голямо Благодаря. Бих се радвал Вие да продължите решително и достойно да учите, преподавате и работите за здравето на българския пациент, за бъдещето на нашите деца, за една по-добра България!“
В петък, 5 ноември 2021 година от 11 часа, отново в Телекомуникационен ендоскопски център, Факултет „Здравни грижи“ дипломира тържествено Випуск 2021 медицински сестри и акушерки. Общият брой на дипломираните професионалисти по здравни грижи е 67, от които 10 са с отличен успех. От дипломираните 45 медицински сестри отличник е Весела Венцева Георгиева с общ успех отличен 5.74. От дипломираните 22 акушерки отличник е Михаела Алексеева Цветанова с общ успех отличен 5.82.

Подобни новини

Back to top button