Полиция

При три проверки в Плевен намериха марихуана и пико

На 4 ноември в 14 часа в областния град в жк „Кайлъка“ служители от Първо РУ са извършили проверка в избено помещение. 17-годишен предава доброволно около 3 грама марихуана. Младежът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Предстоят експертизи на иззетия наркотик. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от НК. По образуваното бързо производство работата продължава разследващ полицай.
С 10 грама марихуана в Плевен е задържан 16-годишен. Проверката е извършена на 4 ноември в 14 часа на улица „Тодор Каблешков“. Назначени са експертизи на иззетото количество. Непълнолетният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. За престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от НК е образувано бързо производство. Продължава работа разследващ полицай.
На 4 ноември 2021 година около 17:30 часа в квартал „Сторгозия“ е спрян за проверка 35-годишен. При последвалия личен обиск мъжът предава с протокол за доброволно предаване самозалепващ се полиетиленов плик с размери 6 на 4 см., съдържащ бяло кристалообразно вещество. По негови данни съдържанието е пико. 35-годишният е задържан за срок до 24 часа. Предстоят експертизи на иззетия наркотик. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 354 „а“, ал. 1, т. 3 от НК. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. Разследващ полицай продължава работата.

Подобни новини

Back to top button