Здраве

Нов компютърен томограф има МБАЛ – Левски за 30 години от откриването на болничната сграда

Въвеждането в експлоатация на нова специализирана медицинска апаратура -многофункционален компютърен томограф (скенер) поставя началото на инициативи, свързани с 30 годишнина от откриването на болничната сграда в Левски, обяви директорът на МБАЛ Левски ЕООД Евгения Иванова на празнично събитие на 5 ноември. Тя добави, че новият кабинет по образна диагностика, с нов модерен 32 срезов компютърен томограф, са част от инвестициите в името на здравето, направени в болницата.
Ресурсът, с който разполага отделението по образна диагностика – човешки и технически, показва, че занапред звеното ще може да изпълнява своята основна мисия да предоставя качествена, висококвалифицирана, навременна, достъпна и ефективна медицинска помощ на пациента, убеден е началникът на отделението д-р Милко Михайлов. Високите професионални качества и организация през годините в болницата са в основата на преодоляването на предизвикателствата на времето.
Директорът на болницата Евгения Иванова благодари на кмета на Община Левски, Любка Александрова, приела предложението за закупуване на скенер, на общинските съветници, подкрепили финансирането на проекта, на доц. Пенка Стефанова, директор на РЗОК – Плевен, на Даниела Хитова от БЧК, на всички специалисти, участвали при реализирането на проекта, приятели и съпричастни на развитието на болницата през годините.
Доайенът на здравното заведение д-р Петкова – от 1965 година и до ден днешен на работа в МБАЛ – Левски ЕООД, поздрави всички с 30 годишният юбилей. Припомни доброволния труд, професионализма и усилията на здравните работници, дали път на следващото поколение здравни специалисти, за които медицината е дълг и начин на живот.

Филм за болницата показа и разказа, в лицето на завеждащите отделения, на директора на болницата, че тя се развива като модерна и високо специализирана в полза на пациентите в региона. Обновяването на материално техническата база е приоритет през годините. С нов ехограф разполага отделението по акушерство и гинекология, нова апаратура е закупена за отделението по физиотерапия и рехабилитация , изцяло е обновено психиатрично отделение.
Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави с благодарност екипа на болницата с 30 годишния юбилей, екипа на общината и общинския съвет, съпричастни с ежедневието на болницата и всички предизвикателства в тези трудни времена. Поздрави лично и благодари на директора на болницата Евгения Иванова за ползотворното взаимодействие с Общината.
„Вече не се борим за оцеляването на отделенията, а виждаме как базата се осъвременява, ежегодно, ежемесечно, за да може грижата към хората в общината да е на високо ниво“ сподели радостта си Александрова. Всеотдайната работа на екипа на болницата стимулира подкрепата на Общината. Радостно е, че в отделенията на болницата се поема грижата за здравето на хората в общината от раждането до дълбока старост.

Подобни новини

Back to top button