ЗабавленияИзкуствоСвета

Организаторите на Международния фестивал на китарата предлагат той да е част от Културния календар за 2022 година

Осмото издание на Международния фестивал на китарата Плевен 2022 да бъде включен в Раздел II „Културни събития с национално и международно значение“ на Културния календар на Община Плевен за 2022 година, искат от Сдружение „Изкуството до мен“ и читалище „ЛИК-1959″ в Плевен, организатори на проявата. Мотивираното писмо – предложение е изпратено до Общински съвет – плевен и до Община Плевен.
„Депозираме на вниманието на Общински съвет – Плевен и Община – Плевен предложение за включване на Осмото издание на Международен фестивал на китарата – Плевен 2022 в раздел II „Културни събития с национално и международно значение“ на Културен календар на Община Плевен за 2022 г. Предложението съдържа: Представяне на Международния фестивал на китарата и Финансов план за осигуряване на изданието през 2022 г. с отразено съфинансиране от Община Плевен“, се посочва в писмото от Милена Грамова – Михайлова – председател и представляваща сдружение „Изкуството до мен“, и Николай Пелишатски – председател и представляващ читалище „ЛИК-1959″.
Международният фестивал на китарата е ежегодна проява, която през 2022 година предстои да се проведе в Плевен за осми пореден път. През 2017, 2018 и 2019 година Фестивалът бе подкрепен от Общината в Раздели 2 и 3 на Културния календар. През 2022 година празникът на китарното изкуство е планиран да се случи в началото на месец юли, като програмата включа майсторски класове, семинар за преподаватели и пет концертни вечери – официално откриване, вечер на класическата музика, вечер на рока, вечер на джаза и Гала концерт на победителите. Победителите от конкурса ще имат възможност за международни изяви и участие в национално турне през 2023 година.

Подобни новини

Back to top button