Полиция

Петима, нарушили COVID карантина, са с досъдебни производства

При извършена проверка от полицейски служител на адрес в Долна Митрополия на 12 ноември 2021 година около 9:20 часа било установено, че 62-годишен не е спазил задължително предписание на здравните власти за 10-дневна карантина за периода от 3 ноември до 12 ноември. Уведомен е прокурор при РП – Плевен за престъпление по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. Работата продължава разследващ полицай.
Същия ден около 9:50 часа полицейски инспектор е установил, че 22-годишна и 22-годишен, жители на Петърница не са спазили предписание на здравните власти за 14-дневна задължителна карантина. Посоченият в предписанието от РЗИ срок е бил от 7 ноември до 16 ноември. Деянието е извършено по време на извънредна епидемична обстановка, обявена на територията на Република България, във връзка с разпространяваща се пандемия от Covid-19. Работата по случая продължава разследващ полицай в управлението с оглед на чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.
На 14 ноември 2021 година около 11:30 часа в Горни Дъбник е установено, че 33-годишен е напуснал дома си и с това е нарушил мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, свързани с предотвратяването разпространението на вируса Covid-19. По случая е уведомен дежурен прокурор при РП – Плевен за престъпление по чл.355, ал.2 връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. Продължава работа разследващ полицай. Образувано е досъдебно производство.
На същата дата в 15:15 часа в Асеновци пред изборна секция полицейски инспектор установява, че 41-годишен е нарушил мерки издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, свързани с предотвратяване разпространението на вируса Covid-19. Мъжът не е спазил предписание на РЗИ – Видин, с което е настанен под карантина за периода 8 ноември 2021 година – 17 ноември 2021 година и е напуснал дома си. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.355, ал.2, във връзка с ал.1 от НК. Работата по случая продължава разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button