Общинска и държавна администрацияПроизводствоСвета

Плановете на LEONI са да назначат още няколкостотин човека

Плевенският завод, заедно с още три от групата, е доставчик на оборудване за най-големия клиент на LEONI - един от водещите производители в автомобилната индустрия

Главният оперативен Директор и член на Борда на директорите на LEONI WSD Инго Шпенглер се е срещнал с кмета на Община Плевен Георг Спартански, информират от общинската администрация. Инго Шпенглер е бил придружаван от Николета Карлужа – Глобален оперативен директор „Човешки ресурси” LEONI WSD, и новия Директор завод България – Леони България Джордже Кондреа. На срещата присъства и Галина Тончева – Директор „Човешки ресурси” в Леони България.
Инго Шпенглер ръководи производството на LEONI в 50 завода на концерна, работещи в 20 страни. Той се занимава и с инвестициите на международния гигант, като има участие и в реализацията на предприятието в Плевен.
„Визитата ми в града е първа и аз съм удовлетворен, че многобройният състав е здрав в условията на пандемията“, е споделил Шпенглер. „Тук работят вече близо 1 600 човека, но амбицията ни е да привлечем още няколкостотин, защото имаме изключително сериозен ангажимент към най-големия ни клиент – един от водещите производители в автомобилната индустрия, а предприятието в Плевен е част заедно с още три наши завода в различни страни от този проект, в който сме вложили крупен финансов ресурс“, е подчертал Главният оперативен директор на LEONI. Той е благодарил на Георг Спартански за подкрепата и за ремонта на инфраструктурата в района на предприятието.
В отговор Георг Спартански също е благодарил за доброто партньорство и за успешното развитие на LEONI, което се утвърждава като една от най-добрите визитки на града ни. „Тази инвестиция е приоритет за нас и ние трябва да положим всички усилия за нейната пълна реализация“ е подчертал Спартански. „На пазара на труда в Плевен са регистрирани над 3000 човека, които са потенциални бъдещи работници в LEONI. Други възможности за попълване на кадрите е сътрудничеството с професионални учебни заведения и дуалното обучение, което навлиза в страната, както и евентуалното съдействие от Българо-германския образователен център, който се занимава с преквалификация“ е посочил още кметът. „Радвам се, че потребността от работна ръка в района нараства, само през последния месец имаме заявен интерес от две немски фирми за бъдещи вложения. Това е начинът съгражданите ни да остават в родните си места и постепенно да започне преодоляване на дисбаланса между Северна и Южна България“ е подчертал Георг Спартански.
От LEONI е заявено желание да подкрепят и се включват в различни обществени инициативи на Община Плевен, в името на по-доброто настояще на града.

Подобни новини

Back to top button