БойниСпорт

Студент по медицина в Плевен е вицесветовен шампион по карате

Ивайло Боев, който е студент в Медицинския университет в Плевен (МУ-Плевен), завоюва престижното второ място на 28-мото Световно първенство по Шотокан карате, което се проведе от 12 до 14 ноември 2021 г. в Зренянин, Сърбия, съобщават от Университета. Младият медик стана вицесветовен шампион в дисциплината шобу санбон кумите при мъже над 21 г. Това бе неговият дебют в най-престижната възрастова група като най-младия сред опитните състезатели от над 20 държави. Ивайло Боев изигра четири състезателни кръга с краен резултат – три победи и една загуба на финала.
Студентът на МУ-Плевен участва и в отборната дисциплина шобу ипон кумите при мъже над 21 г., в която отборът му се класира на трето място.
Подготовката за световното състезание по карате Ивайло Боев е преминала в спортния комплекс на МУ-Плевен, а негов треньор е ас. Милена Кирниколова от сектор „Спорт“ на висшето училище. За своя студент и състезател Кирниколова споделя, че тренира от 6-годишна възраст и вече 15 години бележи поредица от победи в каратето – три пъти става национален шампион, като най-значимите му успехи са при младежи и мъже. Освен победата на световното първенство от тази година, Ивайло Боев, който е носител на черен пояс втори дан, е вицесветовен шампион в същата дисциплина и за 2019 година.

Подобни новини

Back to top button