Избори

Без сериозни нарушения преди изборите започна денят в Плевенско

Изборният ден в областта започна в 07.00 часа. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите, информира ОД на МВР – Плевен.
Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98 и на e-mail 
[email protected],.
Създадена е организация и звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден до 19.30 часа. Служителите ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.
Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.
Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.
Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.
Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

Подобни новини

Back to top button