ИзкуствоСвета

Четири деца от Арт школа „Колорит“ с “KANAGAVA PRIZE” от изложба конкурс в Япония

Изразителна е победата на 21-то Световно Биенале на детската рисунка в Канагава, Япония, за малките художници от арт школа „Колорит“. Четири деца получиха престижните международни награди “KANAGAVA PRIZE” за своите артистични и впечатляващи творби в надпревара с 8 000 рисунки на участници от 58 страни от цял свят. Наградите са присъдени от авторитетно жури, съставено от пет известни японски художници, директори и куратори на Арт Академия, Музей за Модерно Изкуство и Арт Фондация на Канагава.
Наградените деца от школа „Колорит“ са четиригодишната Яна Габровска, за живописната творба „Котка“, Цветомир Маринов на 5 години за рисунката „Аз се мия и вирусите бягат“, Натали Йотова на 6 години за „Аз мия ръцете си, за да съм здрава“ и десетгодишната Анна Петрикова за пастелната рисунка „Танцуващият октопод“. Организатори са Префектурното правителство на Канагава и Японската фондация „Плаза Канагава за глобално гражданство“. Световната изложба е експонирана в галерията на „Erath Plaza“.

Арт събитието показва детското изкуство от цял свят и е предназначено да използва силата на рисуването, за да насърчи мечтите и креативността на децата, които ще се превърнат в лидери на утрешния ден. Рисунките на малките плевенски художници са публикувани в арт каталога на победителите.
Секретариатът на Биеналето Канагава изказва благодарност към ръководителя на школа „Колорит“ Майя Ананиева за високия професионализъм в творческата работа с децата.

Подобни новини

Back to top button