ПолитикаСпорт

С петиция съветниците настояват за финансиране от държавата на плевенския спорт

На последното свое заседание, проведено на 25 ноември 2021 година Общинският съвет в Плевен излезе с петиция в подкрепа на плевенския спорт и спортната база в града, която е в изключително лошо състояние. Петицията, която е адресирана до Министър-председателя на Република България и до Министъра на младежта и спорта, бе подписана единодушно от съветниците.
„Плевен е град, който години наред е пренебрегван от държавата по отношение на спорта. Спортната инфраструктура е в изключително лошо състояние, което е довело до това седмият по големина град в държавата да не разполага с една най-нормална лекоатлетическа писта, няма нормален футболен стадион, няма и една нормална спортна зала, няма нормално отопление на съществуващите спортни помещения, в които са принудени да тренират спортистите ни в зимните месеци. Няма най-обикновени условия за спорт, които да бъдат удобни и безопасни.
И въпреки всичко Плевен е град, който даде олимпийски шампион на България и продължава да дава редица световни и европейски шампиони!
Поради невъзможността на един общински бюджет във финансово отношение да се справи с огромната спортна разруха, трупана и продължаваща с години, Ви призоваваме да обърнете внимание и да помогнете на града ни!
Плевен заслужава да има нормални условия за спорт!
Ако приемем, че общинските съветници в Общински съвет – Плевен, са реалните представители на своите избиратели, то ние с поставянето на нашите подписи представляваме повече от 52 000 души.“ гласи текстът на петицията.
В подкрепа на каузата всеки от общинските съветници получи тематичен календар „Забравеният спорт в Плевен“, илюстриран със снимки на спортни обекти в града.

Подобни новини

Back to top button