ОбразованиеСвета

Екип от СУ „Крум Попов“ в партньорство с ученици от Гърция, Латвия, Румъния и Турция

Учениците Александрос Иванов, Анелия Николаева, Крис Атанасов, Лора Петрова, Петя Асенова, Пламен Крумов, Рая Матева, Росица Милотинова и Теодора Веселинова, заедно с учители от СУ “Крум Попов“ в Левски, участваха активно в онлайн мобилност по проектна програма Еразъм+ CONNECTING PEOPLE, съфинансиран от Европейския съюз, съобщават от училището.
Проектът се реализира от 2019 година, но заради пандемичните условия и невъзможност за пътувания се наложи да бъде удължен.
Мобилността в Кавала, Гърция, се проведе неприсъствено, чрез интернет-връзка. В продължение на пет работни дни – от 22 до 26 ноември 2021 година, участниците – партньори от България, Гърция, Латвия, Румъния и Турция работиха за осъществяване на дейностите по проекта. Бе изработена „Капсула на времето“ за послания от участниците. Участниците представиха презентации за своята държава, град и училище. Също така в отделните дни всички участници се запознаваха с традиционни храни, занаяти и игри от всяка страна. Участниците получиха задача да създадат текст за обща песен под надслов CONNECTING PEOPLE.
Работата им през цялата седмица бе публикувана в платформата padlet.com, където снимките и видеата се обновяваха своевременно. В предпоследния ден от дейностите учениците създадоха флайер и споделиха с останалите своите послания.

Подобни новини

Back to top button