COVID-19Образование

Над 15 хиляди ученици в Област Плевен тази седмица се връщат присъствено в клас

По данни на Областна администрация, днес, 6 декември 2021 година, в училищата от Област Плевен влязоха присъствено над 15 200 ученици от 97 образователни институции, в паралелки от първи до дванадесети клас. Тестването се извършва веднъж седмично с щадящи неинвазивни тестове за COVID-19.
Нараства борят на желаещите да се завърнат в клас от началния етап на основната образователна степен, като тази седмица вече се тестват 5900 малки ученици.
Присъствено се обучават в следствие на тестване 9300 ученици от прогимназиален и гимназиален етап.
Учениците ще се тестват в училище в началото на първия присъствен учебен ден за съответната седмица. Отсъствалите в деня за изследване ще бъдат проверявани в първия ден, в който идват на училище. Изключение се прави за децата със специални образователни потребности, които ще бъдат тествани от родителите си вкъщи.
Информирани са учителите, учениците и родителите за организацията в присъствения образователен процес в общините със заболеваемост над 250 на 100 000 население.
В понеделник, 6 декември, в общините Искър и Никопол учениците стъпват в клас без необходимост от тестване, поради ниския процент на заболеваемост под 250 на 100 000 население. По последни данни на РЗИ-Плевен това ще се промени от вторник, 7 декември. Причината е повишаване в стойността на заболеваемост над 250 на 100 000 население. Общините ще бъдат обезпечени с неинвазивни тестове в рамките на деня.

Подобни новини

Back to top button