Полиция

Заловиха трима да шофират пияни, единият се оказа рецидивист

На 3 декември 2021 година около 17:30 часа в ж.к.“Дружба“ служители на Първо РУ – Плевен спират за проверка „Фолксваген Бора“. Проба с техническо средство е показала, че 58-годишният водач е зад волана с над 1.2 промила. Изяснило се е, че лицето е осъждано за същото деяние, с влязла в сила присъда. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа.
Около 23:30 часа на 5 декември 2021 година в Плевен на улица „Дойран“ е спрян лек автомобил „Ауди“. Установена е самоличността на водача – 51-годишен от Градина. Тестът за алкохол е отчел над 1.2 промила. На водача е съставен акт. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.
На 6 декември 2021 година в 7:50 часа в областния град на кръстовището, образувано от улица „Плевенска епопея“ и булевард „Христо Ботев“, бил проверен товарен автомобил „Грейтуооу“, управляван от 43-годишен. Тестът за алкохол на водача е отчел над 1.2 промила. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.
И в трите случая са издадени талони за медицински изследвания. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен. Разследващи полицаи продължават работата за престъпления по чл.343 „б“, ал.1 и ал. 2 от Наказателния кодекс.

Подобни новини

Back to top button