Полиция

Намериха марихуана при проверка на трима плевенчани: две жени – на 20 и на 22 години и мъж на 25 години

На 6 декември 2021 година в 14:20 часа в областния град на улица „Стара планина“ при извършена полицейска проверка 20-годишна плевенчанка е предала доброволно три полиетиленови топчета с направилна форма, съдържащи около 5 грама суха зелена тревиста маса. По данни на проверяваната веществото е марихуана. Предстои назначаване на физико-химична експертиза. Притежателката на наркотика е задържана за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.
Същия ден около 17.30 часа в Плевен в ж.к.“Сторгозия“ е спряна за проверка 22-годишна. Тя доброволно е предала две свити цигари, каито по нейни данни съдържат марихуана. Уведомени са разследващ полицай и дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е бързо производство и продължава работа разследващ полицай.
Отново в понеделник, 6 декември 2021 година, около 19:30 часа в плевенския квартал „Сторгозия“ е проверен 25-годишен плевенчанин. При извършения му личен обиск в бельото му е намерено и иззето полиетиленово пликче с приблизителни размери 4 х 6 см, съдържащо суха зелена тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на марихуана. Предстоят експертизи. Притежателят на наркотика е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Сезирана е РП – Плевен. Образуваното бързо производство е за престъпление по чл. 354 „а“, ал.3, т.1 НК. Продължава работа разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button