ЗабавленияСемейство

Малки и големи жители в Левски бяха озарени от светлините на коледната елха

Пред светите празници на вярата и надеждата за здраве и благоденствие – Рождество Христово и Коледа, светлините на коледна елха и празнична украса заблестяха на 9 декември в Левски.
Живата, вече над 25 метрова елха до Община Левски и тази година събра заедно деца и родители, ученици и учители, малки и големи жители на града и общината.

Жителите на Левски се порадваха на красивия, светъл и обичан момент от празничната обредност преди Коледа. За това се погрижиха кметът на Община Левски, Дядо Коледа и Снежанка, изпълнители от класа по народно пеене при НЧ „Георги Парцалев – 1901“, ученици от СУ „Крум Попов“ и ОУ „Максим Горки” в града.
Емоционален момент за всички беше обявяването на резултата от конкурса за коледна картичка „Магията на Коледа 2021”, организиран от Община Левски и МКБППМН с 291 участници в четири възрастови групи.
Заместник кмета, председател на журито и МКБППМН, Кольо Домеников поздрави всички участници в конкурса. С помощта на Дядо Коледа и Снежанка връчи наградите на отличените най-добри 56 творби на участниците в четирите възрастови групи. Наградените картички са публикувани на фейсбук страницата на Общинския информационен център. С грамота бяха отличени и всички училища и детски градини, спомогнали творческият талант на децата да създаде красотата на светлите празници.

Подобни новини

Back to top button