НПОСветаСемейство

В навечерието на Коледа – подаръци от Германия за децата от ОУ „Христо Ботев” в Българене

Истински радостен празник за децата от ОУ „Христо Ботев” в Българене беше получаването на подаръците пред коледната елха. Празник на доброто, и за директора на училището Мирела Пантелеева, и за кмета на селото Йордан Дончев, и за всички присъстващи на тържеството, пред Рождество Христово. Че добрината не е наука, а действие, и че в дните преди Коледа стават чудеса, доказаха от българското училище „Буквар“ във Франкфурт на Майн съвместно с Дружество “Булгариенхилфе”.

Румяна Мусакова – Шуберт, дъщеря на зам. председателя на дружество “Булгариенхилфе” – Цветанка Мусакова и нейният баща Веселин Мусаков, роден в Българене и възпитаник на училището, зарадваха децата в ОУ „Христо Ботев” на 10 декември.
Румяна живее и работи повече от 20 години в Германия, а нейният баща доста отдавна в Свищов, но обичта към родното място и училище остава непокътната във времето. За втори път децата в училището получават подаръци за Коледа, а желанието на Румяна и на Веселин е и занапред да подкрепят децата, учениците и като цяло образованието.
Кметът на селото Йордан Дончев изрази радостта си от личната среща с гостите, от подкрепата за училището, от възможността за взаимодействие и занапред с благодарност от името на кметството и от свое име.
За училището е чест и гордост, че вече втора година стоплят сърчицата на всички деца, сподели директорът Мирела Пантелеева и пожела с огромна благодарност живот и здраве, да продължават да подаряват добро там, където е необходимо.
Румяна Мусакова – Шуберт изрази радостта си, че при усложнените обстоятелства в момента ще може лично да даде подготвените с много любов подаръци от приятелите на децата във Германия. Тя поднесе и личния поздрав на директорката на българското училище „ Буквар” Диана Стоименова към децата:
„Мили деца,
Ние, учениците в училище „Буквар“, Франкфурт на Майн, ви поздравяваме с настъпващите Коледа и Нова година! Рождество Христово е време за чудеса и за дарове. Избрахме и подготвихме подаръци за вас с много внимание и любов, надяваме се те да ви зарадват и да направят коледния празник още по-вълшебен!
Пожелаваме ви от сърце 2022 година да е богата на сбъднати надежди и мечти, радост, успехи, късмет, изобилие и благополучие. Бъдете здрави!”


Осъществяването на коледното вълшебство за децата в Българене с желание да ги зарадват е благодарение на: българското училище “Буквар” във Франкфурт, учители, родители и деца дарители; Дружество “Булгариенхилфе”, в лицето на Гидо Шел – председател, Цветанка Мусакова, заместник председател и много други всеотдайни и неуморими членове; организация и заплащене на транспорта от Германия до България от Кристина Утай и семейство, Румяна Мусакова – Шуберт, както и 30 други семейства от град Ашафенбург, Франкфурт и Епенхайн в Германия.

Подобни новини

Back to top button