ЗабавленияРелигия

В Община Левски отличиха най-красивата външна коледна украса

Първият конкурс на Община Левски за най-красива външна коледна украса изрази желанието на жителите на общината да направят мястото в което живеят и работят по-красиво и празнично за радост на малки и големи

На 12 януари 2022 година Кольо Домеников, зам.-кмет на Община Левски и Председател на комисията, оценила изпратените снимки и видео файлове на обекти с външна коледна украса за конкурса по обявения регламент, връчи наградите на отличените.
В конкурса, в три категории – за образователни институции, за фирми и институции и за частни лица, от общо 15 кандидати са допуснати до участие 11, отговарящи на условието – външна украса.
Председателят на комисията, с членове Ваня Дочева и Елка Ангелова, благодари на отличените за старанието и хубавите презентации. И изрази надежда конкурса да стане традиционен и да има повече участници. Идеята е в тези трудни времена да се внесе цвят и празнично настроение, да усещаме духа на хубавото и доброто, каза Елка Ангелова.
В категорията ЧАСТНИ ЛИЦА с Първа награда бяха отличени Камен Първанов, Вивиан Дечева и Кристина Първанови, и тримата от Левски.
Втора награда получи Огнян Велчев от Левски, а Трета награда – Иваничка Андреева от Левски и Мая Методиева от Обнова.
В категория ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИНСТИТУЦИИ, включваща детски градини и училища, с Първа награда бяха отличен ДГ „Слънце“ Левски и ОУ „Максим Горки“ от Левски. Втора и трета не са присъдени.
В категорията ФИРМИ И ИНСТИТУЦИИ с Първа награда бяха отличени Кметство Малчика и читалище „Пробуда 1928“ Малчика.
Втора награда получи Кметство Трънчовица, а Трета награда НЧ „Г. Парцалев -1901“ Левски и ЕТ „ММ – Петър Методиев“ Левски.

Отличените участници в конкурса получиха грамота и парична награда. Те благодариха на организаторите за идеята, която провокира творческото въображение на децата и възрастните да направят мястото, в което живеят по-красиво. И изразиха убеденост, че начинанието обединява и стимулира за добри дела, за които не са необходими и много средства, а добро желание и дейно участие на съмишленици.

Подобни новини

Back to top button