Общинска и държавна администрацияСтраната

Иван Янчев от ИТН е новият областен управител на област Плевен

Юристът и специалист по транспортен мениджмънт Иван Янчев е назначен за областен управител на област Плевен, съобщиха от правителствената пресслужба. Янчев е от квотата на „Има такъв народ“ на Слави Трифонов.
Новият плевенски губернатор е роден на 11 февруари 1989 година във Велико Търново. Завършва средно образование в МГ „Гео Милев” в Плевен, право в Нов български университет и магистратура по транспортен мениджмънт в УНСС.
Янчев има опит в сферата на корпоративните поръчки и мониторинг на договори, транспорт и логистика. Работил е като началник на правния отдел, а впоследствие и като старши юрисконсулт в Областна администрация – София. Бил е юрисконсулт в Регионалната инспекция по околната среда и водите в столицата и в семейна компания за архитектура, строителство и транспорт.
Със същото решение Министерският съвет сменя още петима областни управители и назначава нови във Враца, в Кюстендил, в Разград, в Русе и в София-град. Всички те, както и Иван Янчев, са представители на „Има такъв народ“.
Иван Кючуков е новият областен управител на област София. Той е машинен инженер с дългогодишен опит в частния сектор в сферата на автосервизното и следпродажбеното обслужване.
За областен управител на Русе е назначен Анатоли Станев. В последните дни хората в града на Дунава протестираха срещу евентуалното негово назначение, защото са недоволни от това, че като директор на регионалната екоинспекция той не е направил нищо за намаляване замърсяването на въздуха от промишлените предприятия. Станев е бил общински съветник в Русе между 2007 и 2011 г. Дългогодишен юрист в областта на гражданското, административното, търговското и корпоративното право.
Също дългогодишен юрист – Стефан Стефанов, е назначен за областен управител на Враца. Той е работил в системата на училищното образование и в Съвета за електронни медии.
За областен управител на област Кюстендил е назначен още един адвокат – Катя Димитрова.
Деян Димитров е назначен за областен управител на Разград. Той е юрист, с опит в областта на морското право, в преподавателската и научно-изследователската дейност, работил е в Изпълнителна агенция „Морска администрация“ и в частния сектор, от 2020 г. е адвокат.

Подобни новини

Back to top button