Полиция

Задържаха четирима с наркотици, двама от тях – зад волана

На 13 януари 2022 година около 22 часа в областния град в ж.к. „Дружба“ са проверени 26-годишен и 16-годишен. При личен обиск в 26-годишния е намерено хартиено пакетче с приблизителни размери 2 х 1 см., съдържащо бяло прахообразно вещество. По данни на лицето „пико“. При проверката непълнолетният изхвърля на земята пакетче с приблизителни размери 4 х 2 см., съдържащо бяло прахообразно вещество – „пико“. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители и е извършен оглед. Веществата са иззети за лабораторна обработка. Притежателите на наркотиците са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Сезирана е РП – Плевен. За престъпления по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК продължава работа разследващ полицай. Образувани са бързи полицейски производства.
На 14 януари 2022 година около 13:15 часа на кръстовище, образувано от улица „Стефан Цанов“ и улица „Ю. Гагарин“ служители на РУ – Кнежа спират за проверка „Фолксваген Пасат“. Лекият автомобил е собственост и управляван от 28-годишен от същия град. Техническо средство Дрегер „Drug check-5000 stk 7“ е установило, че шофьорът управлява под въздействието наркотични вещества – метамфетамин. Задържан е за срок до 24 часа. Водачът е дал кръв за медицинско изследване. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК. Работата продължава разследващ полицай.
Същия ден около 23 часа в Белене на улица „Дунав“ полицейски служители спират лек автомобил „Хюндай Купе“. По време на проверката пътник на предна дясна седалка – 16-годишен от крайдунавския град, изхвърля през прозореца пакетче с размери 6х9 см, съдържащо суха зелено-кафява тревиста маса с тегло около 4 грама. Според обясненията на непълнолетния съдържанието е марихуана за лична употреба. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. За извършено престъпление по чл.354 „а“, ал. 5 във връзка с ал.3, т.1 и във връзка с чл.63, ал.1,т.5 от НК е образувано бързо производство. При проверка на 19-годишния водач с техническо средство „Drager drugcheck 3000 stk 6“, уредът е отчел положителен резултат за употреба на марихуана. Издаден му е талон за медицинско изследване, но нарушителят е отказал да даде кръв за анализ във ФСМП – Белене. Срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.343 „б“, ал. 3 от НК. И двамата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Работата по случаите продължава разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button