Бедствия и аварии

Новият областен управител бе запознат с плановете за изграждане на Районна пожарна служба в Стара гара

На 19 януари 2022 година областният управител Иван Янчев се срещна с директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Плевен комисар Станислав Атанасов и началника на сектор „П и КД” към РДПБЗН в Плевен главен инспектор Златко Емилов Гицов, съобщават от областната администрация.
В срещата е била отправена покана към областния управител да посети дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен и да бъде запознат с наличните ресурси. Поканата включва и посещение на складова база Стара гара, която до момента е собственост на МВР-Плевен. Иван Янчев е бил запознат с идеята на мястото да бъде обособена втора Районна пожарна служба, което ще позволи предислоциране на пожарни автомобили, техника и имущества и освобождаване на сега заемани помещения на ул. „Св. Св. Кирил и Методий”. В тях ще се пренесат служители от сектор „Административен”, който сега е на ул. „Ресен”.
Целта на обособяването е скъсяване на времето за достигане на спасителните коли от централната служба до мястото на произшествието в този район на града. Освен това, в жк „Сторгозия” се изграждат нови обекти, има и такива с повишен риск – пет бензиностанции, няколко шоурума и сервизни бази на вносители на автомобили, петролна база, електрическа подстанция, четири хипермаркета, девет големи училища, логистична база, предприятия и др. Обособяването на втора пожарна служба в западната част на Плевен ще позволи на дежурните екипи и по-бързо придвижване до близките населени места в тази посока, както и до международния път Е 83 София – Русе. Статистиката сочи нарастване на броя произшествия, на които се отзовават екипите, като плевенската пожарна през миналата година е била на 6-о място в страната по този критерий.

Подобни новини

Back to top button