Водещи новиниОбществоОбщинска и държавна администрация

Виолета Иеремиева е назначена за зам.-областен управител

От днес, 21.01.2022 г., със заповед на министър-председателя Кирил Петков плевенчанката Виолета Иеремиева е назначена за заместник областен управител на област Плевен.

Виолета Иеремиева беше четвърта в листата на „Продължаване промяната” на изборите през ноември 2021 г.

„За мен е чест, огромна отговорност и ангажимент, който приемам в името на продължаването на промяната. Благодаря на всички, които ме подкрепят, на тези, които повярваха, че с общи усилия можем да изградим по-доброто бъдеще за България!”, споделя тя в пост до приятелите си във Фейсбук.

Виолета Иеремиева от 16 години работи като технически сътрудник за голяма компания в сферата на енергетиката. Завършила е Математическа гимназия “Гео Милев” – Плевен. Увлечена по литературата, записва “Българска филология” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Като студент във втори курс преживява много тежка автомобилна катастрофа, която я приковава в инвалидна количка. Продължава следването си като първи студент в университета с толкова тежко увреждане. Виолета споделя, че без подкрепата на преподавателите си и близките не би могла да се справи в този критичен период.

От 28 години тя е напълно съпричастна и непрестанно се бори срещу проблемите на хората с увреждания.

В днешното си обръщение по повод назначението й за зам.-областен управител на област Плевен госпожа иеремиева споделя още: „В памет на моя баща – Георги Иеремиев, искам да ви споделя, че последните две години преди 10-ти ноември 1989 г. той заемаше реципрочната за тогавашната държавна йерархия длъжност, която аз сега приемам. Гордея се с неговата личност, с добрите му дела, с които остана в спомените на много плевенчани; благодаря му, че вярваше неотлъчно в мен и бе убеден, че един ден аз ще стана политик. Да е светла паметта ти, татко, ще дам всичко от себе си, за да се гордееш с мен!

Приятели мои, на всички вас, на жителите на област Плевен давам думата си, че ще положа максимални усилия, за да оправдая доверието ви и да изпълнявам достойно, всеотдайно, честно и открито задълженията си!

С Бога напред и ние след него!”.

Екипът на posredniknews.com следи от години усилията на Виолета Иеремиева за решаване на проблемите на хората с увреждания. Желаем й успех на новото поприще.

Подобни новини

Back to top button