ЗдравеСемейство

На Бабинден в Левски обявиха „Бебе на годината – 2022”

По традиция на 21 януари – Бабинден и ден на родилната помощ, с тържество в Родилно отделение на „МБАЛ-Левски ” ЕООД, Община Левски честити празника на акушерите и гинеколозите и обяви първото бебе родено през 2022 година, за Бебе на годината.
Честит да е денят на акушерите – лекари, сестри и помощен персонал, на всички, които в родилно отделение на болницата в Левски с отговорност и висок професионализъм, с обич и отдаденост се грижат за майките и техните рожби, пожелаха от общинската администация.
С ритуал бяха поднесени пита хляб, вита баница и бутилка вино, за да има много новородени бебенца, да се вият годините и е весел празника. По стара българска традиция завеждащия отделението д-р Ангел Петков изми ритуално ръцете си и поръси присъстващите на тържеството с пожелание да се раждат много бебета.
Кметът на Община Левски, Любка Александрова поздрави от сърце за празника хората в бяло. Благодари за избора който са направили – да посветят живота си на грижата за появата на нов живот. Пожела живот и здраве на всички и все така с дръзновение и себеотдаване да посрещат новия живот, а бабите да се радват на своите внуци.


Малкият Аско Фанев Алексов бе обявен за „Бебе на годината – 2022” в община Левски. На 11 януари в 11: 20 часа Аско поема първите си глътки въздух с помощта на екипа от специалисти на лечебното заведение. Той се ражда 49 см. и тежи 2930 гр. и е първото бебе родено в Акушеро- гинекологичното отделение на МБАЛ-Левски и първо дете на Фаня Алексиева от Обнова.
Да расте здрав и много щастлив, да има големи мечти и ги сбъдва, пожела на Аско Любка Александрова. А семейството да е щастливо с него и да го подкрепя. Цветя, поздравителен адрес и подаръци получи младото семейство от кмета на общината на празника в Родилно отделение.
Най-възрастната жена, баба Цанка, ориса малкия Аско – да бъде здрав и щастлив, а ЖФГ „Детелини”при НЧ „Георги Парцалев”с ръководител Борка Атанасова поздрави всички.
През изминалата година 70 са родените бебенца в родилното отделение изписани здрави за радост на всички, сподели завеждащият отделението д-р Петков. Раждали са и жени с коронавирус, но не е имало усложнения, бебетата са здрави, благодарение на адекватните действия на персонала.
Д-р Петков благодари на Общината и местния парламент за грижите към болницата и АГ, защото винаги е намирана адекватност в решаването на въпросите, винаги с бърза реакция на проблемите. Надеждата е и за напред в тези трудни времена за взаимодействие при решаване на възникнали проблеми.
Общо 127 са новите жители на община Левски през 2021 година – 73 момиченца и 54 момченца.

Подобни новини

Back to top button