ИзкуствоКултура

Обучителен семинар за музиканти на БАМП и БМА ще се проведе в Плевен

Серия от обучителни сесии – семинари из страната, насочени към артистиизпълнители и независими продуценти, инициират Българска асоциация на музикалните продуценти (БАМП) и Българска музикална асоциация – БМА. Вторият от тях ще се проведе на 3 ноември в Регионален исторически музей – Плевен, ул. Стоян Заимов 3.

Пандемията от Covid-19 и последвалата криза извадиха на преден план редица проблеми при артистите в музикалния сектор, които засягат правилното и успешно разпространение на техните творчески продукти така, че те да достигат по-лесно до своята публика. Ето защо двете организации решиха да обединят усилия в това да запознаят музикантите с различните възможности на дигиталните платформи, музикалните лицензи, както и с това какви са техните юридически и данъчно-осигурителни права и задължения. Ще бъдат представени също  дейности и проекти на двете организации, от които изпълнителите могат да се възползват.

Всяка среща ще бъде осъществена в два модула. В първия Станислава Армутлиева от Virginia Records, председател на Управителния съвет на БАМП, ще представи различни дигитални платформи и начините за лицензиране на музикални права към тях, какво е ISRC код, какви са юридическите особености на правата на  музикантите, какви са маркетинговите инструменти за популяризиране на музика. Във втория  модул председателят на Българска музикална асоциация проф. Христо Йоцов ще говори за дейностите на организацията, а изпълнителният й директор д-р Мирена Станева ще разкаже за основните направления, по които БМА работи в полза на музикалния сектор. Предвижда се и отворена дискусия с членове на Управителния съвет и екипа на БМА с цел идентифициране на конкретни проблеми, които възпрепятстват успешната работа на музикантите и дефиниране на основни специфични нужди за възстановяване на сектора в различните региони в страната.

До края на годината се планират още две издания във Варна (5.12.2022, Социална чайна, ул. Преслав 53) и Бургас (6.12.2022, Модерен театър, ул. Милин камък 1). Участието в семинара е безплатно, но желаещите да присъстват следва да попълнят тази регистрационна форма – https://docs.google.com/forms/d/1HD7puFKHjiOJttiyMd5hXx0g-OojZD0UBXE1UP7YcPE/edit .

С програмата на събитието можете да се запознаете тук – https://bgma.bg/…/uploads/2022/10/Programa_obuchenia.pdf

Подобни новини

Back to top button