Полиция

Натъкнаха се на четирима млади мъже, седнали зад волана дрогирани

На 21 януари 2022 година в 13 часа на улица „Милчо Симеонов“ в Койнаре е задържан 18-годишен. Той е управлявал лек автомобил „Фиат Мултипла“ след употреба на тнс-тетрахидроканабинол. Издаден му е талон за медицинско изследване. Сезирана е РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК. Работата по случая продължава.
Същия ден в 16:10 часа в Чомаковци на улица „Христо Ботев“ е проверен лек автомобил „Ауди Б4“. Установена е самоличността на собственика и водача – 19-годишен от селото. Техническо средство тест „Дрегер дръг чек-3000“ е установило, че шофира под въздействието на наркотични вещества – тнс-тетрахидроканабинол. Издаден е талон за медицинско изследване. Уведомен е дежурен прокурор при РП- Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК. Работата продължава.
Отново на 21 януари около 16:50 часа на второкласен път II-35 Гривица – Плевен служителите при Първо РУ – Плевен спират за проверка водач на лек автомобил „Фолксваген Поло“. Дрегер “дръг тест 5000“ е установил, че водачът – 26-годишен плевенчанин, управлява МПС след употреба на наркотични вещества “Канабис“. Издаден му е талон за медицинско изследване, но нарушителят е отказал да даде проби за изследване. Задържан е за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор при РП – Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Образувано е бързо производство, по което работата продължава.
На 22 януари 2022 година екип на сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР – Плевен в 0:14 часа в град Левски спира за проверка „Ауди Q 7“. Техническо средство е отчело, че водачът – 21-годишен от същия град, е зад волана под въздействие на амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване , но шофьорът отказва да даде кръв за лабораторен анализ. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. В РУ – Левски е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button