БизнесСпорт

Бет365 и глобалната им политика за спонсорство – какво можем да научим?

Бетинг компаниите и спонсорирането на различни спортни клубове са две неща, които вървят ръка за ръка. Безспорно, един от фаворитите по рейтинг и реализиране на спонсорски договори, не само у нас, а и на световно ниво, е Bet365. Букмейкърът, който е стар познайник на запалянковците, разполага с широка гама от услуги, която непрестанно разраства. Това, с което можем да отличим bg bet365, е завидният брой подписани спонсорски договори с известни световни отбори. Започвайки с богатото представяне в Ла Лига, преминавайки през Нюкасъл, Лестър и Уест Бром, определено Bet365 не се свенят да вземат участие на различни сцени. Последното им помага да бъдат и толкова успешни в сферата си.
Не толкова познат за родните фенове факт е, че създателите на Bet365 са и собственици на английския футболен отбор Стоук. В едноименното градче се помещава и тяхното седалище, от където са започнали дейността си като букмейкър. Като инвеститори се отличават с това, че разпръсват средствата си в различни държави и лиги, и по този начин поддържат завиден баланс. Почти няма държава, в която Bet365 да не са се поместили като спонсори на някой местен тим.
Явен е афинитетът на бетинг компанията към Ла Лига. В Испания те имат активни спонсорски договори с поне 10 клуба. Испанските футболисти не крият предпочитанията си към великобританския букмейкър и почти навсякъде може да се засече логото му по мачове и медийни канали. Дали обаче не страда Bet365, който произлиза от Острова, заради липсата на достатъчно представяне на родна земя? Едва ли, предвид широкото влияние, което има в редица други страни, които са също с добри постижения в сферата. Въпреки това, футболът е запазената марка, с която всички свързваме управляваната от Кралицата територия. Въпрос на време е Bet365 да се постараят и да сключат повече спонсорски договори и там.
Разбира се, букмейкърът не е напълно лишен от местна реализация. Отборите Нюкасъл, Лестър и Уест Бром успешно го отсрамват и се борят името му да става още по-разпознаваемо, не само заради резултатите на Стоук, а и заради техните собствени успехи. Един друг знаменит ход на бетинг компанията бе договорът, който сключи с медийния гигант Sky Sports. Факт, който няма как да не споменем, тъй като Bet365 притежава ексклузивни права върху петъчните мачове на Скай. Не е зле как успяват да се наложат и на родна земя!
Bet365 е букмейкър с желязна стратегия, който бавно и сигурно се издига и завладява редица държави, благодарение на множество подписани спонсорски договори с разнообразни тимове. Подход, от който много фирми с подобна дейност могат да вземат пример.

Подобни новини

Back to top button