Водещи новиниОбществоПраво

Касандра Радославова от Буковлък беше „Прокурор за един ден“

Днес, 2 февруари 2022 година Плевенската прокуратура бе домакин на Касандра Радославова от село Буковлък. Касандра е ученичка в 11 клас в Професионална гимназия по мениджмънт и хранителни технологии в Плевен. Тя стана „Прокурор за един ден“, след като със своето есе спечели конкурс за младежи от ромски произход между 16 и 18 години. Инициативата се реализира за първи път от Кралската прокурорска служба към Британското посолство в партньорство с Асоциацията на прокурорите в България. Победителите в нея бяха обявени В Деня на ромската Нова година – 14 януари .

Касандра Радославова се запозна отблизо с работата на прокурори от Окръжна и Районна прокурора.  С нея бяха проведени срещи, както със служители на прокуратурата, така и с магистрати от Плевенския съдебен район. Касандра присъства на съдебно заседание в Районен съд град Плевен.

Инициативата “Прокурор за един ден” бе организирана по повод Международния ден на толерантността от Кралската прокурорска служба към Британското посолство в София,  в партньорство с Асоциацията на прокурорите в България,  Центъра за етнически диалог и толерантност “Амалипе” и Младежка Фондация „Арете“.

Подобни новини

Back to top button