ОбществоПраво

Съдът в Плевен остави за постоянно в ареста 81-годишен мъж, обвинен в убийството на съпругата си

Окръжният съд в Плевен остави за постоянно в ареста 81-годишният мъж, който е обвиняем за убийството на съпругата си. Това съобщиха от прокуратурата в Плевен.
Сигнал за тежкото криминално престъпление е получен на 29 януари в 13:45 часа в полицията. В жилището си в Плевен е открита мъртва 81-годишна жена. По трупа й са били установени множество травми.
Иззето е оръдието на престъплението – метална тръба, по която са намерени биологични следи, посочват от прокуратурата в Плевен. Назначена е съдебнопсихиатрична експертиза за установяване вменяемостта на извършителя Л.И.
Окръжен съд – Плевен е счел, че, въз основа на събраните доказателства до момента, обвиняемият е извършил престъплението и че съществува опасност той да се укрие, както и да извърши друго престъпление, поради което е постановил вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Определението на Окръжен съд – Плевен подлежи на незабавно изпълнение. То може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Велико Търново.

Подобни новини

Back to top button