Водещи новиниПраво

Четиримата обвинени за убийството в Божурица остават в ареста

Състав на Окръжен съд – Плевен разгледа искания на Окръжна прокуратура – Плевен, кaсаещи вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на четиримата задържани след въоръжено нахлуване през нощта на 2 февруари в дом в Божурица и предизвикано сбиване, завършило със смъртта на 49-годишна жена и трима ранени.
След преценка на събраните до този момент доказателства, включващи и показанията на разпитани по случая свидетели, съдът е счел, че и за четиримата обвиняеми е налице обосновано предположение, че са извършители на деянието, за което са обвинени.
Освен това, става дума за престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода и с оглед на това и другите налични данни, опасността да се укрият или извършат престъпление е реална, а не хипотетична.
Поради гореизложеното, съставът на Плевенски окръжен съд е уважил исканията на Окръжната прокуратура в Плевен, като е наложил на четиримата постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Определенията не са окончателни, същите могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд – Велико Търново, в тридневен срок, считано от днес.

Подобни новини

Back to top button