Полиция

Горяха фураж и складови постройки в Брест, къщи в Подем и в Ленково

На 4 февруари в 12:37 часа пожар е запалил стопанска постройка – барака в Брест на улица „Васил Априлов“. Причина за произшествието е небрежност при боравене с моторна резачка. Унищожени са 52 бали фураж, масивни складови и спомагателни постройки 30 кв.м. и 4 куб.м. дърва за огрев. В пожарогасенето са участвали два екипа на РС ПБЗН – Гулянци с един автомобил.
Същия ден в 16:41 часа е избухнал пожар в къща в Подем. Предполагаемата причина за инцидента е техническа неизправност. В пламъците са изгорели 20 кв. м покривна конструкция и 20 кв.м. ламперия. Огънят е локализиран и потушен от служители на ПБЗН – Долна Митрополия.
На 5 февруари 2022 година в 12:36 часа в РС ПБЗН – Гулянци е съобщено за пожар в къща в Ленково. До пристигането на спасителния екип са унищожени 50 кв.м каратаван, домашно имущество – дрехи, малоценни уреди и хранителни продукти. Опушени са стени 120 кв.м. При огледа е установено, че причина за инцидента е неправилно ползване на отоплителни уреди. Спасени са 120 кв.м покривна конструкция. Пострадали хора няма.

Подобни новини

Back to top button