БизнесОбществоОбщинска и държавна администрацияУслуги

В Плевен започна кампания 2022 за местните данъци и такси

Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” към Община Плевен обявява началото на кампанията по плащането на дължимите данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства  за 2022 година.

Задълженията си собствениците могат да платят изцяло, с 5% отстъпка от пълния размер в срок до 30 април или на две равни вноски без отстъпка  – до 30 юни и до 31 октомври.

Дължимите суми могат да се заплащат в брой, по банков път, на касите на ИЗИПЕЙ в цялата страна или чрез ИНТЕРНЕТ. На всяко касово гише в Дирекцията работи ПОС терминал за разплащане с банкова карта.

От първия работен ден на 2022 година се извършват  плащания на  задължения за предходни периоди за всички видове данъци.

Суми в брой се приемат на гишета от 1 до 5 в Салона за обслужване на клиенти на ул. «П.Р.Славейков» № 21 от 8,30 ч. до 16,30 ч., без прекъсване.

Актуална информация за размера на задълженията, банковата сметка и кодовете за вид плащане клиентите могат да получат на сайта на Община Плевен – www.pleven.bg.

Подобни новини

Back to top button