ОбществоОбщинска и държавна администрация

Включете се в анкетно проучване за изготвяне стратегия за водено от общностите местно развитие (СВОМР) за „МИГ Пордим – Плевен“

Анкетното проучване е във връзка с формирането на анализи и извършването на експертна работа по изготвяне на стратегията за водено от общностите местно развитие (СВОМР) за „МИГ Пордим – Плевен“.

В партньорство Община Пордим и Община Плевен са в процес на създаване на „Местна инициативна група (МИГ) Пордим – Плевен” за прилагане на подхода водено от общностите местно развитие (ВОМР) за периода 2023-2027 година, за който следва да бъде изготвена стратегия.

Проектът обхваща цялата територия на община Пордим и част от територията на община Плевен – с. Беглеж, с. Бохот, с. Брестовец, с. Горталово, с. Гривица, с. Дисевица, с. Коиловци, с. Къртожабене, с. Къшин, с. Ласкар, с. Мечка, с. Николаево, с. Пелишат, с. Радишево, с. Ралево, гр. Славяново, с. Тодорово, с. Тученица, с. Търнене.

Прилаганите стратегии за ВОМР са в полза на малкия местен бизнес, създават по-добри икономически, социални и екологични условия за живот в малките население места. ВОМР е териториален подход, който доказа предимствата си за развитие на местната икономика. Попълването на АНКЕТАТА – https://forms.gle/jddSAfSgRA4mqDpm9, отворена до 30.06.2023 г., ще бъде от особена важност за качественото и навременно изработване на новата стратегия!

Подобни новини

Back to top button