АрмияКултураОбразование

От ВВВУ „Георги Бенковски“ сключиха меморандум за разбирателство с фондация от Корея

Началникът на Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски и Президентът на Фондация „Корейски културен център“ д-р Джеймс Канг подписаха меморандум за разбирателство между двете институции, информират от Училището в Долна Митрополия. Целта му е да се насърчи сътрудничеството в областта на образованието, приложните изследвания и консултации.
През следващите три години страните ще работят по организиране и провеждане на съвместни събития за обучаеми, участие в съвместни изследователски проекти и дейности, обмен на информация и материали, както и насърчаване на други взаимно договорени дейности.
Обменени бяха идеи за запознаване с корейския език , история, култура и авиация.
Координатор от страна на ВВВУ „Георги Бенковски“ е полковник Андриян Колев, заместник-началник по професионалното обучение и международното сътрудничество.
Кати Канг, главен секретар на Фондация „Корейски културен център“ е координатор по Меморандума от корейска страна.
На подписването на Меморандума за разбирателство присъстваха полковник доцент д-р инж. Асен Маринов, заместник-началник по учебната и научна част и полковник Данаил Диков, заместник-началник по административната част и логистиката.

Подобни новини

Back to top button