ВолейболСтроителство

С 309 512 лева ще бъде основно ремонтирана волейболната зала на ул. „Кала тепе” № 3

От общинската администрация съобщават, че е одобрено проектното предложение „Ремонт на зала ВОЛЕЙБОЛ в съществуваща сграда в гр. Плевен”, с което Община Плевен кандидатства за финансиране по Проект „Красива България”, мярка М01”Подобряване на обществената среда в населените места”. Споразумението за неговата реализация вече е подписано от заместник-министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров и кмета Георг Спартански.
Общият бюджет на проектното предложение е в размер на 309 512 лева, от които 185 707 лв. финансиране от Община Плевен и 123 805 лв. – съфинансиране от Министерството на труда и социалната политика.
Зала ВОЛЕЙБОЛ е построена през 1973 г. и от тогава не е ремонтирана. Тя е разположена в обема на по-голяма сграда на ул. „Кала тепе” № 3, представляваща комплекс от спортни зали и други обекти. Проектът предвижда цялостна подмяна на съществуващото дюшеме с нова настилка. На стените на залата се предвижда изпълнение на цялостна гипсова шпакловка и цялостно боядисване с латекс.

Проектът предвижда още демонтаж на съществуващия окачен таван заедно с осветителните тела, които не функционират. Ще бъдат изпълнени нов окачен таван, както и нова осветителна уредба съгласно изискванията на стандарт БДС EN 12464-1 за закрити пространства. Ще се монтира ново електро табло РТ. Вътрешните водосточни тръби ще се подменят с нови.
С изпълнението на проекта трябва да се създадат комфортни условия за ползване и експлоатация на залата. Реновираната спортна инфраструктура и повишеното качество на средата са предпоставка за качествена подготовка и реализация на спортистите по волейбол, както и за подобряване на състезателната дейност и повишаване мотивацията за спортно развитие.
В зала ВОЛЕЙБОЛ тренират близо 80 подрастващи в две възрастови групи към Волейболен клуб „Спартак 1996”, половината от които са възпитаници на Спортното училище „Г. Бенковски” в Плевен. Те са разпределени в шест представителни отбора. В залата се провеждат средно 10 турнира годишно от международно, национално или регионално ниво по различни видове спорт – волейбол, художествена гимнастика, тенис на маса, фехтовка, хандбал, карате, таекуондо, както и редица други спортни събития с масов характер.
През годините със средства на Община Плевен в залата са извършени частични подобрения – подменени са прозорците, реновирани са двете съблекални и сервизните помещения, направен е и ремонт на покрива на сградата. През 2020 г. Община Плевен кандидатства за финансиране по Наредба № 4 за обновяване на спортни обекти на Министерството на младежта и спорта на проектно предложение за изграждане на отоплителна и вентилационна система на спортната сграда на ул. „Кала тепе” 3. Полученият отговор от Министерството гласи, че проектът отговаря на изискванията на Наредба № 4, но финансирането ще бъде осигурено при наличие на бюджетни средства. Община Плевен ще търси варианти за изпълнение и на този проект.

Подобни новини

Back to top button