COVID-19БизнесВодещи новиниОбразование

Учениците се връщат в клас в областта, възстановяват се плановите операции

Пада забраната върху провеждането на извънкласните занимания, празници и екскурзии, както и нареждането заведенията да работят с 50 процента от капацитета си

В област Плевен всички ученици се връщат в клас от понеделник, 21 февруари, съобщи за БТА Албена Тотева, началник на Регионалното управление на образованието. Учениците ще учат присъствено след като бъдат тествани за COVID-19 или представят валиден сертификат за преболедуване, имунизация или наличие на антитела. Oт 7 февруари учениците от 5 до 12 клас в Плевенска област редуваха онлайн с присъствено обучение.
Връщането на всички ученици в клас е само една от отменените със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Плевен д-р Илиян Минчев противоепидемични мерки, които влязоха в сила от 7 февруари. На територията на областта от 21 февруари се отменя и забраната върху провеждането на извънкласните занимания, празници и екскурзии, както и нареждането заведенията да работят с 50 процента от капацитета си.
В петък излезе и заповед на директора на РЗИ в Плевен, с която също от понеделник, 21 февруари 2022 година, се възстановява провеждането на плановия прием и на плановата оперативна дейност в лечебните заведения за болнична медицинска помощ в областта.

Подобни новини

Back to top button