СпортШахмат

Плевенско участие в шахматни турнири в памет на Васил Левски

Осем състезатели на „Спартак Плевен XXI” се включиха  в различни турнири в памет на Васил Левски, които се състояха в почивните дни в страната, информира Чавдар Андреев.Н а 19 и 20 февруари в Казанлък се състоя детски турнир за „Купа Левски“. В него взеха участие 69 състезатели от цялата страна. Те играха 7 кръга по „Швейцарската система“, по правилата на ускорения шах. Сред тях бяха и петима състезатели на „Спартак Плевен XXI”. Четирима от тях играха  в „Турнир-А“, в който се състезаваха участниците до 12 и 14 години. Владислав Кръстев и Цветан Иванов спечелиха съответно 3,5 и 3 точки, а Кирил Гаргов и Катерина Бояджиева – по 2 точки. С резултата си Катерина Бояджиева успя да спечели сребърен медал при момичетата до 12 години.

Малко не достигна за медал на Нели Петкова, която в „Турнир-Б“ – за момчета и момичета до 8 и 10 години постигна 3 точки, което й отреди четвърто място при момичетата до 10 години.

По същото време на 19 февруари в София се състоя мъжкият блиц-турнир  „Апостола на Свободата“. В него взеха участие 44 състезатели от цялата страна, които играха 9 кръга по „Швейцарска Система“. Плевенският  клуб беше представен от Мартин Петков, Живко Ненков и Мартин Дяков, които постигнаха съответно 6, 5 и 4.5 точки.

Следващият турнир с участието на състезатели на  „Спартак Плевен XXI” е от 25 до 27 февруари, когато в Асеновград ще се състои Държавното индивидуално първенство по ускорен шах и блиц за мъже и жени. В него плевенският клуб ще бъде представен от Мартин Дяков и Ева Русева.

Подобни новини

Back to top button