ЗабавленияИзкуствоКултураСветски новиниСтраната

До 27 март се събират рисунки и рецепти в конкурса „Рецептите на баба“

С идването на Баба Марта идва и разгарът на Националния конкурс за детска рисунка, литературна творба и автентична регионална рецепта на кулинарна тема „Рецептите на баба“. Защо пък, както отрупваме ръцете си с мартенички, да не отрупаме и трапезата с подходящи ястия, питат риторично организаториъе от фондация „Пазител на традицията – Пазителите“. Смисълът на празника е именно в това, българските традиции и обичаи да се запазят и предадат от поколение на поколение. Това е и целта на Фондация „Пазител на традицията – Пазителите“ – чрез творчество да увековечим нашия бит, култура и кулинарно наследство. Така вкусът на детството ще се връща при децата, дори когато пораснат и отглеждат свои.

През тази година в конкурса, освен традиционните рисунки и литературни творби, е включен нов елемент – автентичните регионални рецепти. За радост това намира огромен отклик и вече получаваме рецепти от много градове и селца в страната, пишат организаторите.

В конкурса могат да участват деца до 14-годишна възраст включително. Рисунките следва да са с размер 35×50 см – без паспарту. Няма ограничения в техниките на рисуване и използваните материали.

Всички творби ще се събират до 27 март 2022 г. на адрес: с. Бяла Река 4285, община Първомай, област Пловдив, ул. „5-та“ № 25 – VASKO (Пеньо Иванов).

Литературните творби и автентичните рецепти могат да се изпращат и по електронна поща на имейл: [email protected]

Всичко необходимо за участие може да бъде намерено на сайта на Фондация „Пазител на традицията – Пазителите“ https://pazitelnatradiciite.com/ и на страницата на конкурса във Фейсбук – „Рецептите на баба” https://www.facebook.com/receptitenabababg

Очакваме всички талантливи деца на България с техните идеи и творчески ентусиазъм да се включат в конкурса!

С Рецептите на баба винаги е вкусно!

Подобни новини

Back to top button