ЗабавленияРелигия

Баба Марта зарадва с мартенички и с добри дела в Левски и в Асеновци

Първи март е един от най-любимите празници на малки и големи. Денят е символично начало на пролетта и прераждането на природата за живот. Червено-бялата нишка е символ на здравето, чистотата, новото, здравата връзка между всички българи по света. На този ден всеки се окичва не само с мартениците, които най-близките хора са му подарили, но и с усмивка и надежда за едно ново, по-добро начало.
В навечерието на един от най-българските празници „Баба Марта“ учениците, учителите и родителите на децата от 3а клас на ОУ „Максим Горки” в Левски се включиха в инициативата „Купи подарък от майка на дете с увреждане”. Те закупиха ръчно изработени мартенички от Дочка Савова – майка на Раяна от Градище, общ. Левски, която се нуждае от редовна физиотерапия в специализирана болница.
Прекрасните мартенички децата занесоха в ЦНСТ в Левски и подариха на своите връстници, пребиваващи там. Пожелаха им здраве, усмивки и успехи, и да не забравят, че сме имат приятели. Домакините от ЦНСТ посрещнаха гостите и им разказаха за интересната си работа, показаха част от красивите пана и рисунки, изработени от децата, живущи в ЦНСТ.
А в Асеновци учениците от ОУ “ Христо Ботев“ и Детска градина „ Слънце“ бяха приятно изненадани на 1 март от пристигането на Баба Марта. Вълнението беше голямо, децата рецитираха, пяха и играха, прегръщаха баба Марта и нейните помощнички.
Баба Марта посети и здравната служба, кметството и магазини в Асеновци. Всички получиха ръчно изработени мартеници от клуб “ Сръчни ръце“ при НЧ “ Съзнание 1894″.

Подобни новини

Back to top button