БойниСтраната

3 златни, 4 сребърни и 3 бронзови медала за нашите състезатели по Шотокан карате-до

На 26 февруари 2022 година се проведе Националното първенство по Шотокан карате-до за деца от 7 до 11 години. Първенството събра над 220 състезатели от 18 клуба. При най-малките плевенският шотокан карате клуб бе представен от 13 състезатели. С участията си те спечелиха 3 златни, 4 сребърни и 3 бронзови медала.
Златно отличие получи Йонан Михайлов в дисциплината Шобу санбон кумите при 10-11 годишните момчета. Освен златния медал, талантливият плевенчанин донесе и два сребърни медала – в дисциплината Шотокан ката и Шобу ипон кумите. Йонан, който е най-резултатния състезател за това първенство сред състезателите от клуба, е основен претендент в своята възрастова група момчета за участие в Европейското първенство по Шотокан през април.
9-годишният Максимилиан Кошериков е вторият златен медалист. Той завоюва своето отличие в дисциплината Шотокан ката. Това беше последното участие на Макси при най-малките – от месец юни вече ще мери сили с момчета 10-11 години.
Третият златен медал е на Денислав Трифонов в дисциплината Шобу кумите. Дени постигна това класиране след 3 убедителни победи в категория над 38 кг. при 10-11 годишните момчета. Това не е първата титла на Денислав – той е Национален шампион и през 2019 г. в дисциплината Санбон кумите.

Два сребърни медала при деца 7-9 години спечели Людмил Славков. Той се класира и в двете състезателни дисциплини – Шотокан ката и Санбон кумите.
Неговият съотборник Виктор Павлов завоюва 4-ия за клуба сребърен медал – в дисциплината Шобу кумите при 10-11 годишните момчета над 38 кг. Това е първото по-сериозно отличие в тази дисциплина на състезание от висок ранг за Виктор.
Бронзово отличие с отлично представяне спечели Ивайло Василев при най-леките момчета в дисциплината Шобу кумите при 10-11 годишните. С 2 победи и 1 загуба на полуфинала, Ивайло заслужено се изкачи на третото място на почетната стълбичка.
Две бронзови отличия спечели и Александър Иванов при 7-9 годишните момчета в двете състезателни дисциплини – Шотокан ката и Санбон кумите.
„Успешен бе първият старт на нашите състезатели. Фактът, че финалите са по-голям процент от общия брой на медалите, говори за това“ заяви по повод представянето Милена Кирниколова.
За по-големите състезатели от клуба предстои Национално първенство на 12 и 13 март в София, а най- добре представилите се състезатели на клуба от националните шампионати в отделните възрасти ги чака отговорна международна изява – Европейското първенство по Шотокан карате-до, което ще се проведе от 1 до 3 април 2022 г. в сръбския град Суботица.

Подобни новини

Back to top button