ОбществоПроблемиСтраната

Продължават фишинг атаките от името на „Български пощи“. Бъдете внимателни!

След масовите случаи на фишинг атаки от името на „Български пощи”, за които компанията предупреди през януари, измамниците пак са се активизирали.

Ако получите мейл уж от „Български пощи”, с текст „Вашата пратка още чака потвърждение” или „Вашият пакет е върнат” и дълъг номер от букви и цифри с BG вкрая, дори не го отваряйте!

Мошеници използват името и логото на „Българските пощи“ в опит да измамят нейните клиенти.

Също така е възможно електронните съобщения да подканват потребителите да се включват в анкети или игри. Те ще получи „награда“ – мобилен телефон, като за целта трябва да потвърди участие, предоставяйки лични данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да заплати такса.

„Български пощи“ ЕАД обръща внимание, че не изпраща тези съобщения, не провежда анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл заплащане на такси за доставка и при никакви поводи не изисква лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката, както и такса за тази доставка. Имейли, които не носят официалния адрес и не произхождат от домейна на дружеството, не следва да се приемат за достоверни.

Подобни новини

Back to top button